Bebek Dostu Hastane Ne Demek?
07 Nisan 2022

Bebek Dostu Hastane Ne Demek?

Anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı başlatıldı. Hastanemiz 1999 yılında il bazında bu ünvanı alan ilk Bebek Dostu Hastane olarak politikamızı sürdürmekteyiz.

Doğum hizmeti veren hastanelerden; gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını alıyorlar.

Unutmayalım ki ;

*ANNE SÜTÜ YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN EN İDEAL BESİNDİR.

*ANNELER; ANNE SÜTÜ TEK BAŞINA İLK 6 AY BEBEĞİNİZİN TÜM BESİN İHTİYACINI KARŞILAR.

*ANNE SÜTÜ İLE BESLENME HER BEBEĞİN EN DOĞAL HAKKIDIR.

*SAĞLIKLI NESİLLER ANNE SÜTÜ ALARAK OLUŞACAKTIR

İLETİŞİM:

KIRKLARELİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
TELEFON: 0288 214 10 43
GEBE BİLGİLENDİRME POLİKLİNİĞİ :16205-16206 (Mesai içi)
KADIN DOĞUM SERVİSİ: 15200 (7/24)
DOĞUM ÜNİTESİ: 15008 (7/24)