Nasıl Muayene Olurum ?
07 Nisan 2022




NASIL RANDEVU ALABİLİRİM?

● Merkezi Hekim Randevu Sistemi olan 182 no’ lu telefonu arayarak,

● https://www.mhrs.gov.tr adresinden,

● Hastanemizdeki MHRS kayıt birimimizden randevu alabilirsiniz

NASIL MUAYENE OLURUM?

●Müracaatlar, mutlaka hastaya ait kimlik bilgilerinin yer aldığı resmi ve resimli belge ile yapılır.

●Hasta, hekim seçme hakkına sahiptir. Hekim Aylık Çalışma Listeleri, hasta kayıt biriminde bulunmaktadır.

●Kurumumuza başvuran hastalara hizmete erişimi kolaylaştırmak amacıyla görevlendirilmiş karşılama, danışma ve yönlendirme personelleri yardımcı olurlar.

●Randevulu hasta kayıtları, ilgili polikliniğin tıbbi sekreteri tarafından yapılır.

●Randevu alma imkânı olmayan hastalarımız Hasta Kayıt birimlerinden kayıt alabilirler. Randevusuz muayene sayısı özellikle bazı branşlarda kontenjanlarımız ile sınırlı olduğundan telefonla randevu alarak muayene olmayı tercih ediniz.

●İlk kayıtta; kayıt işleminiz yapıldıktan ve kayıt bilgilerinizin doğruluğu kontrol edildikten sonra bağlı bulunduğunuz kurumun bilgi işlem merkezine internet aracılığı ile bağlanılarak provizyon sorgulaması yapılmaktadır. Burada gelecek cevaba göre işleminiz yürütülecektir.

●Muayene isteğiniz kabul edilirse, muayene olmak istediğiniz polikliniği söyleyerek sevkinizi yaptırabilirsiniz.

●Sevk işleminiz bittikten sonra size üzerinde; adınız soyadınız, gideceğiniz polikliniğin ve poliklinikte kaçıncı sırada ve muhtemel muayene saatini gösteren küçük bir yazılı kâğıt (barkod) verilecektir.

●Bu kağıdı (barkod) aldıktan sonra poliklinik önündeki bekleme alanlarında bekleyiniz. Poliklinik ekranında numaranız ve isminiz göründüğünde polikliniğe girebilirsiniz.

●Sosyal güvenceniz yoksa poliklinik ücretini ödemek için önce vezneye daha sonra polikliniğe gidiniz. Muayene işlemiz bittikten sonra sizden tetkik istenmişse ya da konsültasyon için başka bir polikliniğe gönderilecekseniz yine önce vezneye giderek ücretini yatırdıktan sonra ilgili yerde işleminizi yaptırabilirsiniz.

Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası Hakkında Genelge’ye (2010/73-80) göre bazı hastalarımızın öncelik hakları vardır.

* Acil vakalar (Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılması gerektiğine hekim tarafından karar verilen vakalar),

* Engelliler

* Hamileler,

* 65 yaş üstü yaşlılar,

* Yedi yaşından küçük çocuklar,

* Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gazilerimiz

Ayrıca kolluk kuvvetlerince sevk edilecek adli vakalarda; savcılık veya kolluk kuvvetince önceden sağlık kurum/kuruluşuna bildirim yapılmalı ve randevu alınmalı bu suretle sağlık kurum /kuruluşunda sağlık hizmeti aksatılmadan ve diğer hastalar mağdur edilmeden gerekli işlemlerin yapılması sağlanmalıdır.