Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Bu bireylerin çoğu; düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu Tip 2 diyabetli bireylerdir. Ailelerin, Tip 2 diyabet için değiştirilebilir risk faktörlerini önlemede kilit rolü vardır ve sağlıklı bir yaşam tarzını yaşamak için eğitim, kaynaklar ve uygun ortamlarla desteklenmelidirler.
Hala diyabetle yaşayan 2 kişiden 1 ‘i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir ve bu nedenle her tür diyabet için belirti, semptom ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir.
14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ndediyabet hakkında farkındalık oluşturmak, hastalığa dikkat çekmek ve bilgilendirme yapmak amacıyla hastanemiz poliklinik girişinde stant oluşturuldu. Stantta, diyabet konusunda halkta farkındalık duygusunun uyandırılması için halka eğitim verilmesi, parmaktan şeker ölçümü, diyabet hakkında broşür dağıtımı, şekeri yüksek çıkan kişilerin yönlendirilmesi gibi faaliyetler gerçekleştirildi. Standımızı ziyaret eden hastane yöneticilerimizin de şeker ölçümleri yapıldı.
Diyabet Hemşiresi Hülya DOĞAN da “Diyabetle Yaşam” ve hastanemizde faaliyet gösteren “Diyabet Okulu” ile ilgili katılımcıları bilgilendirerek okulumuza davette bulundu.