Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi tarafından, aşılamanın desteklenmesini savunmak için 24-30 Nisan “ Dünya Aşı Haftası” olarak kutlanmaktadır.
İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri vb. Mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da mikropların salgıladıkları zehirlerin etkilerini ortadan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddelere AŞI denir.
Aşılar, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için öncelik verilmesi, ertelenmemesi gereken temel bir sağlık hizmetidir. Bu nedenle COVİD-19 salgını sırasında da sürdürülmesi önem taşımaktadır.
Aşılama hizmeti, sağlık kuruluşlarımızda COVİD-19 pandemi dönemi önlemlerine uygun şekilde sürdürülmektedir.
Aşılama hizmetlerinden yararlanacak kişilerin, COVİD-19 pandemisine ilişkin olarak alınması gereken önlemleri alarak sağlık kuruluşuna gitmeleri büyük önem taşımaktadır.
Ebeveynler çocuklarının aşılanma durumunu takip etmeli, aşı zamanı geldiğinde aile hekimleriyle iletişime geçerek aşı uygulama zamanı ve konusunda bilgi almalıdırlar.
Aşı ile önlenebilir hastalıklardan korunmak her bireyin ihtiyacı ve hakkıdır. Dünya Aşı Haftası vesilesiyle, yaşadığımız bu pandemi döneminde de başta çocuklarını aşılatarak hem onları hem de aşılanamayan çocukların korunmasını sağlayabiliriz.
‘‘Her Şeyin Başı Sağlık Sağlığın Başı Aşı’’