26 Ekim Hasta Hakları Günü Kutlu Olsun
02 Kasım 2018

Hasta Hakları insan haklarının ve değerlerinin sağlık hizmetlerine bir yansımasıdır. Tıptaki teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında, insanların sağlık hizmetlerinden beklentilerinin de farklılaşmasıyla günümüzde hasta hakları ayrıca bir önem kazanmıştır.

Hasta hakları;
-Hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü,
-Sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumlulukları bilmesi,
-Daha iyi sağlık ortamı için

Hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır.

Dünyada her yıl 26 Ekim tarihinde kutlanan “Hasta Hakları Günü” Hastanemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hasta hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik kapsamında hasta hakları bilgilendirme standı kurularak bilgilendirmeler yapıldı.

Hasta hakları özellikle modern yönetim usullerinin uygulandığı sağlık kurumlarında kurum içi yönlendirmeler ve bilinçlendirme çalışmalarıyla giderek daha fazla gündeme oturan bir başlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna bağlı olarak  Hasta Memnuniyeti sağlık sektörünün temelini oluşturmaktadır. Hasta, hasta yakınları ve çalışanlar arası karşılıklı iletişimde yönetilmesi gereken pek çok süreç vardır. Sağlık kuruluşuna başvuran hastanın beklentilerini doğru analiz etmek, onların istek ve şikâyetlerini doğru anlayarak bu süreci en iyi şekilde yönetmek gerekmektedir. Hasta ve hastane çalışanları arasındaki iletişimin etkin, kaliteli ve doğru olması tedavi süreci ve hasta memnuniyeti için önemli rol oynamaktadır. Şikâyet eden ve eleştiren hasta bir olumsuzluk örneği değil aksine kurumun kalitesinin farkında olan ve düzenlenmesi gereken süreçlerde yol göstericidir. Bu süreci en iyi şekilde yönetmek ve hasta beklentilerini en doğru şekilde karşılayabilmek Kırklareli Devlet Hastanesi olarak en önemli hedefimizdir.

• WhatsApp Image 2018-10-26 at 12.36.38(1).jpeg
  • WhatsApp Image 2018-10-26 at 12.36.37(4).jpeg