Bağışlanan Her Organ Kazanılan Bir Hayatttır
08 Kasım 2018

Tıbbi tedavinin yetmediği ve başka tedavi seçeneklerinin olmadığı durumlarda hayat kurtaran organ bağışı, yeni hayatların yeşermesini sağlayan önemli toplumsal sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Türkiye'de 3 Kasım-9 Kasım tarihleri organ nakli haftası (organ bağışı haftası) olarak kabul edilmektedir. Sağlık Bakanlığının ''Bağışlanan her organ kazanılan bir hayattır'' sloganı organ bağışının ehemmiyetini açıkça ortaya koymaktadır. Organ bağışı, insanların henüz hayatta iken  ölümleri halinde kendi istekleri ile organlarını bağışlama onayı demektir.

3-9 Kasım “Organ Bağışı Haftası” etkinlikleri kapsamında hastanemiz konferans salonunda "Organ Nakli" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kırklareli İl Sağlık Müdürümüz Dr. Çiğdem CERİT ve yöneticilerimizin katılım sağladığı toplantıda İl Sağlık Müdürümüz “organ bağışının önemi, ilimizde ve ülkemizde organ bağışının istatistiki verileri, organ bağışı konusunda ilimizde yapılan çalışmalar, gerek  ülkemizde  gerekse dünyada yeterince organ bağışının olmaması, konunun ya yeterince anlatılamamış olduğunu ya da kavranamamış olduğunu göstermektedir, ”dedi.

Programda, Hastanemiz Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. İlhan KILIÇ; “organ bağışının kimler tarafından yapılabileceği ve hangi organların bağışlanabileceği konusunda katılımcıları bilgilendirirken ‘Organ nakli nedir? Nakli yapılabilen organlar hangileridir? Organ bağışı nasıl yapılır? Organ bağışının yetersizlik nedenleri nelerdir?” gibi soruları yanıtladı.

Bilgilendirme toplantımızın sonunda organ bağışında bulunarak hayat verenlerin aileleriyle bağışlanan organlar sayesinde hayata tutunan aileler ve nakil bekleyen aileler bu süreçte yaşadıklarını katılımcılarla paylaşarak organ bağışının önemine dikkat çektiler.

• WhatsApp Image 2018-11-06 at 16.28.49.jpeg
  • WhatsApp Image 2018-11-06 at 16.32.12.jpeg