Son Teknoloji Mr Cihazımız Hizmetinizde
01 Mart 2019

Kırklareli Devlet Hastanemizde en çok ihtiyaç duyulan cihazlardan birisi olan son teknoloji MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme) cihazı hizmete girdi. Hastane başhekimimiz Op Dr. Camettin ATAM " Hedefimiz her zaman kaliteli ve iyi bir sağlık hizmeti sunmaktır. Bu hedef doğrultusunda görüntüleme cihazı MR’ı da hastanemize kazandırdık. Biz hekimler için erken ve doğru teşhis koymak çok önemlidir. Çünkü başarılı tedavinin yolu erken ve doğru teşhisten geçmektedir. Hizmete giren MR görüntüleme cihazımızla   teşhis yeteneği ve olanakları önemli ölçüde artmıştır. Son teknolojiye sahip bir cihaz olması nedeniyle bir üst merkeze MR sevkinin de artık gerekmeyecektir. Tüm hastalara hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

MR Nedir?

MR cihazı dev bir mıknatıstan oluşmaktadır x ışınları kullanmaz, elektromanyetik ve radyo dalgaları ile görüntüleme yapar. İnceleme sırasında hasta cihaz masasına yatırılmakta ve dev mıknatısın içinde bulunan tünele masa iletilmektedir. İnceleme sırasında mutlaka hareketsiz durulması gerekmektedir. MR, ağrısız, alerjiye yol açacak ilaç verilme zorunluluğu olmayan ve x-ışını gibi zararlı olabilecek araçlar kullanmayan bir tanı tekniğidir.

Hasta güçlü bir elektromanyet içeren bir silindirin içinde yatarken vücuttaki hidrojen atomlarının enerji salmasına yol açan radyo dalgaları gönderilerek işlem gerçekleştirilir. Mıknatıs etkisi ile hareket eden binlerce atoma ait bilgi bir bilgisayara gönderilir ve incelenen alanın oldukça kaliteli bir resmi elde edilir.

• WhatsApp Image 2019-03-01 at 08.54.16.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-02-28 at 14.36.18.jpeg