İlimizde Ve Kırklareli Devlet Hastanemizde İlk Organ Nakli
06 Kasım 2019

58 yaşında erkek hasta 31.10.2019 tarihinde 112 ambulans ile beyin kanaması tanısıyla Kırklareli Devlet Hastanemiz 3. basamak yoğun bakım ünitesine yatırılmıştır. 01.11.2019 ‘de fiziksel muayenesinde reflekslerinin olmaması üzerine gerekli testler yapılmış nöroloji ve kardiyoloji hekimlerinin ortak kanaatiyle beyin ölümü ile uyumlu bulunmuştur. Tüm testlerin ardından Organ Doku Bağış Birimimiz tarafından, Beyin ölümü kabul edilen hastanın ailesi ile iletişime geçilmiş, gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve böbrek ve karaciğer nakli için onay alınmıştır.

Beyin ölümü gerçekleşen ve ailesinin rıza gösterdiği 58 yaşında erkek hastamızın iki böbrek ve karaciğeri başarılı operasyon sonucu alınarak İstanbul’da 3 hastaya nakil edilmek üzere yola çıkmıştır.Başarıyla gerçekleşen bu operasyon İlimizde ve Kırklareli Devlet Hastanemizde ilk olmuştur.

• ORGAN NAKLİ.jpg
  • ORGAN NAKLİ 2.jpg