1-7 Ekim Emzirme Haftası
05 Ekim 2021

Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğimizin bu haktan mahrum edilmemesi, konunun önemi ve gündem oluşturması amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 1998 yılından bu yana “Bebek Dostu Hastane” olarak emzirme konusunda anne ve anne adaylarına teşvik ve bilinçlendirme çalışmaları devam etmektedir. Yeni doğanların yaşamlarının ilk 6 ayı içerisinde buluna bilen en değerli besin anne sütüdür. Anne sütü içerdiği koruyucu maddelerle bebeklerimizi mikroplardan korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, büyüme ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini içerir. Her bebek için kendi annesinin sütü özeldir. Anne ve bebek arasındaki güçlü iletişim ilk emzirme ile başlar. Güçlü yarınlar için emzirmeyi teşvik edelim.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, “1-7 Ekim Emzirme Haftası “etkinlikleri kapsamında, halkımızda anne sütü ve etkili emzirme teknikleri ile ilgili kalıcı farkındalık oluşturabilmek için anne sütünün ve etkili emzirmenin; geleceğimiz olan çocuklarımızda olumlu etkilerini pekiştirmek amacıyla bilgilerimizi halkımızla ve özellikle anne ve anne adayları ile paylaşmak için hastanemizde etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında emzirme odası, çocuk ve kadın doğum polikliniklerinin bulunduğu katta stand açılarak polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konusunda bilgi verildi. Başhekim yardımcımız Op. Dr. Gülay SARIÇAM ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem ARIKÖK kadın doğum, çocuk ve yenidoğan servislerinde yatan anne ve anne adaylarını ziyaret ederek küçük hediyeler verdiler. Anne ve anne adaylarına lohusa şerbeti ikram edildi. Tüm hafta boyunca 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamındaanne sütü ve emzirme ile ilgili kurum içinde stand çalışmaları yapılıp, emzirme ve bebek beslenmesini anlatan broşürler dağıtıldı.

• r.jpg
  • g.jpg