Tütün ve Madde Bağımlılığı, Bağımlılığı Azaltmaya Yönelik Uygulamalar, YEDAM" Konulu Eğitim Düzenlendi
05 Nisan 2022

Hastanemiz ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde YEŞİLAY ve YEDAM Yeşilay Danışmanlık Merkezi  "Tütün ve Madde Bağımlılığı, Bağımlılığı Azaltmaya Yönelik Uygulamalar, YEDAM" konulu eğitimi vermek üzere hastanemize davet edildi. YEŞİLAY Kırklareli Şube Başkanlığı'ndan eğitmen olarak Dilek Turhan Şen, YEDAM Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nden Sosyal Hizmet Uzmanı Şeyma Kocaoğlu hastanemiz konferans salonunda eğitim verdi. Eğitime Başhekimimiz Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK başta olmak üzere Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Özlem ARIKÖK, İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi çalışanları ile hastane çalışanları ve stajyer öğrencilerden 18 yaş üzeri erişkinler katıldı. Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi Sağlık Bakanlığı'nın "#görev bende" uygulamasını tanıttı. Başhekimimiz güncel yaşanmış örneklerle eğitime katkı sağladı.  Eğitime toplamda 66 kişi katılım sağladı. Eğitime katılanlara YEŞİLAY'ın hazırlamış olduğu alkol, uyuşturucu madde, tütün, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam broşürleri dağıtıldı.