Hastanemizde hizmete giren Holmium YAG Lazer cihazı ile ilk taş kırma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.
15 Nisan 2022

Türkiye Hudut Sahiller Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan ve Sağlık Bakanlığı tarafından hastanemize tahsis edilen Holmium YAG Lazer cihazı ile yapılan ve Üroloji Uzmanı Dr. Mehmet Tamer Çomaklı ve ameliyathane ekibi tarafından gerçekleştirilen ilk taş kırma operasyonu başarı ile gerçekleştirildi.

Holmium YAG Lazer, taş tedavisinde en son kullanılan teknolojidir. Bilinen en güçlü ve en güvenli taş kırma cihazıdır. Böbrek ve idrar yolları taşlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Holmium YAG Lazer Cihazını hastanemizin tıbbi cihaz envanterine kazandırdık. Bu cihaz, böbrek ve idrar yollarında bulunan taşların kırılmasının yanı sıra idrar yolları ve üreterdeki darlıkların endoskopik tedavisinde ve yüzeysel mesane tümörlerinin endoskopik tedavisinde kullanılacak. Ayrıca diğer cerrahi branşlarda da kullanılabilecek.

Holmium YAG Lazer cihazı-2.jpeg