1-7 AĞUSTOS DÜNYA EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ
08 Ağustos 2022

“Dünya Emzirme Haftası” ülkemizin de içinde bulunduğu 120’den fazla ülkede her yılın ağustos ayının ilk haftasında kutlanmaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından ilan edilen bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü ile beslenme, çocuğun sağlığı ve gelişimi için temeldir. Çocuk sağlığı ile ilgili kuruluşlar, ülkelerin sağlık bakanlıkları, bebeklerin doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmeleri, 6.aydan sonra uygun tamamlayıcı besinler başlanarak emzirmenin en az 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi önerilmektedir.
Etkinlik kapsamında emzirme odası, çocuk ve kadın doğum polikliniklerinin bulunduğu katta stant açılarak Başhekim Yardımcımız Op. Dr. Gülay SARIÇAM ve NST ebemiz Mahmure BESLER’inde katılımı ile polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konusunda bilgi verildi. Ayrıca polikliniklere gelen hasta/hasta yakınlarına lohusa şerbeti ikramında bulunuldu, çocuklara balon dağıtıldı.
Kadın Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Fulya Oğuz Türkyılmaz’ın katılımı ile kadın doğum, servisinde yatan anne ve anne adaylarına emzirmenin faydaları, anne sütünün yararları konularında bilgiler verilerek küçük hediyeler dağıtıldı.