KIRKLARELİ İLİNDE İLK AÇIK KALP AMELİYATI GERÇEKLEŞTİ.
19 Ağustos 2022

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ilk açık kalp ameliyatı Prof. Dr. Ömer IŞIK ve ekibi tarafındanbaşarıyla gerçekleştirildi.
71 yaşında erkek hastamız nefes darlığı, çarpıntı şikayetleriyle hastanemize başvurmuş, sonrasında yapılan anjiyografi ve diğer tetkikler sonrası kalp kapağında problem (mitral korda rüptürü ve ileri mitral yetmezlik görülen) tespit edilmiştir. Hastaya açık kalp ameliyatının 18 Ağustos 2022 Perşembe günü Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmasına karar verilmiştir. Operasyon esnasında Sağlık Bakanlığımızın hastanemizi eşleştirdiği Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi kalp damar cerrahisi ekibi de hazır bulunmuştur. Operasyon başarı ile tamamlanmış, operasyon sonrası kapakçık probleminin tamamen ortadan kalktığı görülmüştür. Hastamız bir günlük yoğun bakım tedavisinin ardından servise alınmıştır.
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yaptığı afiliyasyon protokolü sonrası hastanemize kazandırılan en büyük isimlerden biri olan kalp ve damar cerrahisi hocası Prof. Dr. Ömer IŞIK ve ekibi tarafından yapılan bu ameliyat Kırklareli ilinde kamu hastaneleri sağlık hizmetlerindeki en büyük başarılardan biri olarak tarihe not olarak düşülmüştür.
Bu süreçte ilimiz sağlık hizmetlerine desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA ve Bakanlığımız yöneticilerine, Kırklareli Valimiz Birol EKİCİ ve önceki Valimiz Osman BİLGİN’e,  Sn Vekilimiz Selahattin MİNSOLMAZ’a, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e, Kırklareli İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT ve ekibine, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK ve hastane yönetimine, hastanemizde cefakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz.
MİTRAL KAPAK YETMEZLİĞİ NEDİR?
Mitral kapak yetmezliği en sık görülen kalp hastalıklarından biridir. Nefes darlığı, çarpıntı, efor kapasitesinde azalma, ödem ile seyreden, hastalık tedavisiz kaldığında kronik kalp yetmezliği ve ölüme sebep olan bir hastalıktır. Operasyon esnasında kalbin bypass edilip durdurulduğu ve hastaya dışarıdan bağlanan kalp akciğer pompası desteğiyle ameliyatın sürdürüldüğü çok zor ve tecrübe gerektiren bir operasyon ile tedavisi mümkündür. Hastanemizde yapılan işlem budur.

Adsız.png