KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM SERVİSİ İÇİNE YENİ AMELİYATHANE MASASI
25 Ekim 2022

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi içindeki TDL (Travay – Doğum – Lohusa) odaları ile aktif travaya (doğum sürecine) girmiş hastaların yatırılıp takip ve doğumlarını yaptırdıktan sonra stabil hale gelene kadar kaldıkları tek kişilik odalardan oluşmaktadır. Anne adaylarımızın hasta mahremiyetine uygun , ev konforunda, rahat, güvenli ve tecrübeli doğum ekibiyle yatağında doğum yapıp bebek ile annenin ilk ten temasının sağlanarak iyileşme sürecinin hızlanmasıyla aynı odadan taburcu olmasını sağlayacak özel olarak tasarlanmış odalardır. Hastanemizde kadın doğum servisimizde 2 adet TDL odamız bulunmaktadır.

Bununla birlikte hastaların doğum servisi içindeki takipleri sırasında acil sezaryen operasyon ihtiyaçlarına cevap verecek servis alanı içinde Sağlık Bakanlığı onayı alınarak yeni bir kadın doğum ameliyathane salonumuz açılmıştır. Hastalar kadın doğum servisi içinden ameliyathaneye taşınmadan servis içindeki ameliyathane salonunda operasyona alınabilecektir. Yeni açılan ameliyathane masası ile birlikte hastane içindeki ameliyathane masası sayımız 7 masaya çıkarılmıştır.

Hastalarımız servis içinden çıkmadan normal doğum ve sezaryen operasyonlarıyla birlikte bebeklerinin de aynı alanda bulunan 1 ve 2 basamak yenidoğan yoğun bakımlarında ihtiyaç halinde hasta yatışı takibi yapılabilmektedir. Sağlık bakanlığı ve hastane yönetimi olarak hastalarımız açısından konforlu, tercih edilen, güvenilir ve bölgenin ihtiyaçlarının karşılayan hastane olma politikamız açısından önemli bir adım daha atılmış oldu.