HASTANEMİZDE EĞİTİM SALONU HİZMETE AÇILDI.
19 Nisan 2023

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde içinde akıllı tahta ve sınıf düzeniyle oluşturulan yeni Eğitim salonumuz hizmete açıldı.
Hastane Başhekimimiz Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK tarafından yapılan açıklamada; Hastanemiz Bakanlığımız ile Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü arasında, Kırklareli Üniversitesinin ilgili birimleri ile Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birlikte kullanımına ilişkin 09.06.2020 yürürlüğe konulan protokol çerçevesinde; hem eğitim araştırma hastanesi, hem de tıp fakültesi hastanesi olarak hizmet vermektedir.
Bu durum hastanemizi hastaları tedavi eden kısmının yanında, bizleri eğitim alanı olması kimliğine de kavuşturdu. Bu alanda Kırklareli Üniversitesi Sağlık bilimleri yüksekokulunda okuyan, milli eğitime bağlı sağlık liselerinde okuyan öğrencilerimizin staj ve uygulama yaptığı bir alan olarak da kullanılmaktadır. Bu konuda sürekli artan öğrenci kapasitemiz ile birlikte yeni eğitim alanları ihtiyaç olmuştur.

• WhatsApp Image 2023-04-19 at 13.41.26.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-04-19 at 13.41.26 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2023-04-19 at 13.41.46.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-04-19 at 13.41.46 (1).jpeg

Süreçte Kırklareli Üniversitesi Tıp fakültemizin de faaliyete girmesiyle hastanemiz tıp fakültesi öğrencilerine de ev sahibi olması planlanmaktadır. Hem tıp fakültesi asistan eğitimleri hem de tıp fakültesi staj eğitimleri kapsamında ihtiyaç duyduğu yeni derslik alanlarından ilkini hizmete açmıştır.

Hastanemiz içindeki derslik alanının açılmasında bizlere büyük desteği olan Kırklareli Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR hocama, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem CERİT ve Üniversitemiz genel sekreteri Ahmet ŞİMŞEK beye teşekkürlerimizi iletiyorum.

Hastanemizin tedavi hizmetlerinde hizmet anlayışındaki yenilikler ile birlikte, bilimsel alanlarda, eğitimde de söz ettiren bir hastane olmasındaki planlamalarımız ve çalışmalarımız devam edecektir.