Hastanemizde 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü Etkinlikleri düzenlendi.
18 Mayıs 2023

Hipertansiyon en sık görülen kronik hastalıklardan biridir ve küresel bir halk sağlığı sorunudur. Kalp hastalıkları, inme, böbrek hastalığı, erken ölüm ve yeti yitimi gibi durumlarla ilişkilidir. Dünyada on kişiden yaklaşık üçünün tansiyonunun yüksek olduğu bilinmektedir. Hastaların %50’si durumlarından tamamen habersizdir. Haberdar olanların bir kısmı ise herhangi bir şey yapmamaktadırlar.

Toplumumuzun hipertansiyon konusundaki bilincini arttırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve hipertansif bireyde meydana gelebilecek olumsuz sonuçları azaltmaya yönelik her yıl Dünya Hipertansiyon Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu yıl yetişkinlerde ve çocuklarda hipertansiyon farkındalığının arttırılması ve önlenmesi için toplumsal bilinci arttırmak ve erken tanının önemini vurgulamak amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından 17 Mayıs günü ve haftasında ülke genelinde çeşitli faaliyetler düzenlenmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda; Hastanemiz haber panolarına afişler asıldı, poliklinik girişinde hasta ve hasta yakınlarına broşürler dağıtıldı. Hastanemize muayene için başvuran 147 hastanın/hasta yakınının tansiyon ölçümü yapıldı, tansiyon yüksekliğinin yaratacağı riskler, tedavi ve kontrollerinin önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Tansiyonu yüksek çıkan 34 kişi için tansiyon takip kartı düzenlenerek iç hastalıkları polikliniklerine yönlendirildi.

#DünyaHipertansiyonGünü