Hastanemizde Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programının Sertifikasyon Töreni düzenlendi.
31 Mayıs 2023

Açılış konuşmalarını İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Nilgün Sema ÇOMAKLI ve hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK yaptı.
 Bilindiği üzere Palyatif Bakım ciddi bir hastalıkla yaşamak durumunda olan hastalar için semptomların azaltılması, yaşam kalitesinin arttırılması ve stresin minimuma indirilmesi gibi amaçlarla uygulanan özelleştirilmiş tıbbi bakımdır.
Yaşam boyu tedavi sürecinde hasta ve ailenin yaşadığı olumsuzlukların ve hastalığa bağlı komplikasyonların azaltılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi açısından oldukça önemlidir.
Palyatif Bakım, doktorlar, hemşireler ve hastanın sağlık sorunları ile ilişkili olarak diğer sağlık profesyonellerinin de eklenmesi ile oluşturulan bir ekip tarafından gerçekleştirilir.
 28.09.2015 tarihli ve 816 sayılı makam oluru ile yürürlüğe giren Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı gerekli standartlara uygun olarak 08.05.2023 - 29.05.2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Sertifikasyon programımıza; Lüleburgaz Devlet Hastanesinden 2, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden 2, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinden 2 ve hastanemizden 1 olmak üzere toplam 7  kişi katıldı ve yapılan bitirme sınavı sonunda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.
  Sertifikaları İl  Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Nilgün Sema ÇOMAKLI, hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK ve hastanemiz yönetimi tarafından verildi. Ayrıca Sertifika Programında eğitici olarak görev alan 13 hastane çalışanımıza teşekkür belgeleri takdim edildi.