Hastanemizde “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” etkinlikleri düzenlendi.
31 Mayıs 2023

Sigara dumanı, hem ısı hem de içinde bulunan çok sayıdaki kimyasallar nedeniyle solunum yollarının koruyucu mekanizmasını bozmakta olup, başta akciğer kanseri , kronik bronşit ,astım, çeşitli enfeksiyonlar, alerjik rahatsızlıklar gibi pek çok hastalığa sebep olmaktadır.
Küresel tütün salgını, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında yer almakta ve dünyada her yıl 8 milyondan fazla kişinin ölümüne sebep olmaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından, artan sigara tüketimine dikkat çekmek ve tütün kullanımını azaltmaya yönelik etkili politikaların altını çizmek amacıyla her yıl 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlanmaktadır.
Bu kapsamda; hastanemiz haber panolarına afişler asıldı, poliklinik girişinde hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Hastanemize muayene için başvuran hasta ve hasta yakınlarından sigara kullanan 52 kişiye Karbonmonoksit ölçümü yapıldı. 200 L/Min aşağısında olan kritik seviyede çıkan kişiler Göğüs Hastalıkları polikliniğine yönlendirildi. Ayrıca sigara kullanan hasta ve hasta yakınları, hastanemizde bulunan “Sigara Bırakma Polikliniğine” yönlendirildi.
Hastanemizde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzm.Dr. Gizem Şenkardeşler “Sigara Bırakma” polikliniğinde hizmet vermekte olup ,polikliniğe başvuran kişilere uygulanan tedavi neticesinde   başarılı sonuçlar aldıklarını bildirdi.
"İzmarit Değil Tohum At", "Zehire Değil Gıdana ve Geleceğine Yatırım Yap", "Çocuklarına Zehir Saçan Tütün Tarlası Değil Oksijen Salan Ormanlar Bırak" sloganları ile Hastane Müdür Yardımcımız Hasene EREL önderliğinde hastane bahçesi yeşil alanlardan izmarit toplama etkinliği yapıldı.
#Başarabilirsin
#DünyaTütünsüzGünü