Dünya Süt Günü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından sütün küresel bir gıda olarak önemini kabul etmek için 2001 yılından beri her yıl 1 Haziran’da kutlanan uluslararası bir gündür.
Sağlıklı yaşamın kilit isimlerinden biri olan süt ve süt ürünleri yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz ile vitamin ve mineral içermektedir.
Özellikle büyüme çağındaki çocukların gelişmesi ve vücut şeklin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein vitamin ve minerallerle zihinsel gelişiminde önemli rol oynamaktadır.
Yeterli ve dengeli beslenme için çocuk, ergen, gebe, emzikli ve menopoz sonrası kadınların günde 3-4 , yetişkinlerinse günde 2 su bardağı süt veya süt ürünlerini tüketmeleri gerekmektedir.
Bu kapsamda, hastanemiz panolarına afişler asıldı, süt ve süt ürünlerinin sağlığımızdaki önemi anlatıldı ve hastalarımıza süt içmeye teşvik amaçlı süt dağıtıldı. #DünyaSütGünü